U stvari, Srbija mora da se saglasi da se ujedine Albanija i tzv. Kosovo

Izvor: B92, 29.Nov.2022, 11:59

U stvari, Srbija mora da se saglasi da se ujedine Albanija i tzv. Kosovo

Priština -- Profesor Enver Bitići izjavio da sa stanovišta međunarodnog prava do ujedinjenja Albanije i Kosova ne može da dođe sve dok tzv. Kosovo nije član UN.

"Elite u Albaniji su zainteresovane da se bave simbolima prošlosti i da ljudi zaborave sadašnjost. Što se tiče ujedinjenja, sve dok Kosovo nije član UN, ono, sa stanovišta međunarodnog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prava ne može da se ujedini ni sa Albanijom, ni sa Makedonijom, ni sa Crnom Gorom", rekao je Bitići, prenosi Kosovo online.

Prema njegovim rečima, da bi se Kosovo pridružilo drugoj zemlji, zemlja od koje se otcepljuje i zemlja kojoj se pridružuje, kao i njihovi građani, moraju da se saglase.

"U ovom slučaju Srbija mora da se saglasi", kaže Bitići.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.