U Vrbasu izložba dokumentarnih fotografija sa Kosova i Metohije

Izvor: KMnovine.com, 22.Jul.2019, 12:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Vrbasu izložba dokumentarnih fotografija sa Kosova i Metohije

Izložba dokumentarnih fotografija sa Kosova i Metohije "Kosovo, ne/stvaran život", autora Ivana Maksimovića, naći će se pred publikom još jednog srpskog grada, Vrbasa.


   
Pozivnica za izložbu    


















Posebna zanimljivost je to što je ovaj put otvaranje izložbe zakazano za 23. jul, dan kada obeležavamo >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << tragičan datum, 20-godišnjicu masakra nad srpskim žeteocima u Starom Gracku.

Iako je do poklapanja datuma došlo bez ikakve namere da se to tako desi, simbolika je svakako veoma značajna, kako je autor kratko potvrdio za KM Novine a koji je i sam član redakcije našeg portala.

Na ovoj izložbi koja će sutra biti otvorena od 19.00 časova u likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbas, u Vrbasu, biće izloženo nekoliko fotografija koje prikazuju porodice žrtava masakra iz Starog Grackog a koje su stalni deo postavke ove izložbe. Takođe, ovom prilikom će neke od fotografija biti izlagane po prvi put što je potvrda stalnog dopunjavanja i ažuriranja ovog opusa fotografskih dokumenata o životu Srba na Kosovu i Metohiji. Izložba će biti otvorena do 09. avgusta.


   
Plakat izložbe    


Ivan Maksimović je akademski vajar a njegovo interesovanje za fotografiju javilo se pre oko 25 godina. Dokumentarnom fotografijom, na kojoj su zastupljeni motivi stradalnog srpskog naroda i njegovih svetinja na KiM, počeo je da se aktivno i sistematski bavi posle martovskog pogroma 2004. godine.

Pored nekoliko kolektivnih izložbi u zemlji i inostranstvu, ovo je njegova 12 samostalna izložba čije naredno predstavljanje je već dogovoreno.

Deo postavke ove izložbe možete pogledati na ovoj strani:

Photojournale | Photo documentary and Photo stories from around the worldDokumentarne fotografije Ivana Maksimovića

KM Novinama je potrebna vaša podrška - pročitajte zašto KLIK
Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2019 ::    Hvala na interesovanju
#Ivan #Maksimović #Fotografija #Dokumentarno #Kosovo #Metohija #StaroGracko #Žrtve #kmnovinei

Nastavak na KMnovine.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.