Izvor: RTS, 27.Nov.2022, 19:47

U Klokotu albanske zastave; Kancelarija za KiM: Još jedan pokušaj zastrašivanja

Isticanje crveno-crnih zastava u Klokotu uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, još jedan je pokušaj zastrašivanja srpskog naroda u tom delu naše južne pokrajine, saopštila je Kancelarija za KiM.
Kancelarija za KiM navodi sa zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla i zato se ovo neumesno "dekorisanje" ne može protumačiti drugačije nego kao provokacija i još jedan korak ka >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << stvaranju "velike Albanije".

Albanci imaju pravo da proslavljaju svoje praznike, navodi Kancelarija i dodaje da je neumesno kada to čine u sredinama koje naseljavaju Srbi, kojima se prekidaju slave, venčanja i druga slavlja.
"Podsećamo da je Crkva Svetog Petra i Pavla prošle godine obijena i opljačkana na Zadušnice, čime je Srbima jasno poručeno da im je uskraćeno čak i pravo da, u skladu sa hrišćanskim običajima, oplakuju svoje mrtve", saopštila je Kancelarija za KiM.
"Pozivamo Albance na Kosovu i Metohiji da Dan zastave Albanije ne koriste za produbljivanje međuetničkog jaza, te zastrašivanje i provociranje Srba", navodi se u sasopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove provokacije na Kosmetu: Albanskim zastavama pokušavaju da zastraše srpski narod

Izvor: 24sedam.rs, 27.Nov.2022

Zastave Albanije nemaju šta da traže pokraj srpskih kuća u Kosovskom Pomoravlju i Crkve Svetog Petra i Pavla - saopštili su iz Kancelarije za KiM

Nastavak na 24sedam.rs...

Kancelarija za KiM: Isticanje albanskih zastava u Klokotu pokušaj zastrašivanja srpskog naroda

Izvor: Danas, 27.Nov.2022

Kancelarija za Kosovo i Metohiju ocenila je danas da je "isticanje crveno-crnih zastava u Кlokotu, uoči obeležavanja Dana zastave Albanije, još jedan pokušaj zastrašivanja srpskog naroda".

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.