Tzv. Kosovo zlato u Tokiju nagrađuje sa 100.000 evra

Izvor: B92, 29.Jul.2021, 17:35

Tzv. Kosovo zlato u Tokiju nagrađuje sa 100.000 evra

Ministarstvo kulture, omladine i sporta takozvanog Kosova nagradiće sa po 100.000 evra osvajače zlatnih medalja na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kosovske džudistkinje Distria Krasnići i Nora Đakova osvojile su zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Na osnovu Zakona o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sportu, Ministarstvo kulture, je obavezno da ove sportistkinje, ali i njihovog trenera Dritona Kuku, nagradi prema uredbi o državnim nagradama.

Šef odeljenja za sport u okviru Ministarstva kulture, omladine i sporta, Iber Aljaj je za Radio Slobodna Evropa rekao da osvajač zlatne olimpijske medalje dobija nagradu u vrednosti od 100.000 evra, a trener 50.000 evra.

Za srebrnu medalju se dodeljuje 60.000 evra, a za bronzanu 40.000.



"Isto tako, oni će dobiti trajnu novčanu podršku posle 45. godine života. Čak i sa svojim lošim budžetom, Kosovo je osiguralo da sportisti koji postignu rezultate, budu finansijski podržani i imaju poseban status u društvu",
kazao je Aljaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.