Tzv. Kosovo u kandžama krize?; Rama poručio: Sa Kosovom delimo ono što imamo

Izvor: B92, 02.Jan.2022, 00:07

Tzv. Kosovo u kandžama krize?; Rama poručio: "Sa Kosovom delimo ono što imamo"

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da se Kosovo danas nalazi u kandžama krize.

U krizi je zaglavljeno iz objektivnih razloga jer mora da bira između drastičnih restrikcija i poskupljenja, prenosi Reporteri.

Dodao je da je ponosan jer je Albanija pomogla da građani Kosova provedu dva praznična dana bez restrikcija.

"Veoma sam srećan što smo danas u mogućnosti ne samo da garantujemo energiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << za našu zemlju, bez restrikcija i poskupljenja, ali i jer smo omogućili da građani Kosova dva dana imaju struju. Nije lako, ali radostan sam jer delimo sa Kosovom ono što imamo“, rekao je Rama.

Naveo je da je cilj da Albanija do 2030. godine postane izvoznik energije.

"Učinićemo to povećanjem kapaciteta, radom velike američke kompanije iz Valone, kao i povećanjem proizvodnog kapaciteta energije koja se dobija iz vode“, dodao je Rama.

Prema njegovim rečima, sve će to dovesti do epohalne transformacije u energetskom sektoru zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Rama: Kosovo je zaglavljeno u kandžama krize, ponosan sam jer im pomažemo

Izvor: Blic, 02.Jan.2022

Premijer Albanije Edi Rama rekao je da se Kosovo danas nalazi u kandžama krize u kojima je zaglavljeno iz objektivnih razloga jer mora da bira između drastičnih restrikcija i poskupljenja, prenosi Reporteri. Dodao je da je ponosan jer je Albanija pomogla da građani Kosova provedu dva praznična dana...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.