Tumačenje Erdogana: Neće biti izvinjenja, a ni trilaterale

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2013, 19:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tumačenje Erdogana: Neće biti izvinjenja, a ni "trilaterale"

Erdoganova izjava samo je jedna u nizu provokacija kojima je obeležena kampanja za lokalne izbore na Kosovu zakazane za narednu nedelju.  Univerzitetski profesor Darko Tanasković tvrdi da je najsporniji deo političkog govora turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Prizrenu tačno preveden i ne isključuje mogućnost da je, po želji Prištine, njegovo obraćanje projektovano tako da obeshrabri Srbe da izađu na novembarske izbore.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Jevtić: Kosovo hoće da bude deo Turske

Izvor: Večernje novosti, 27.Okt.2013

VERSKE aspiracije su u korenu kosovskog problema. Albanski pokret na Kosovu samo ima nacionalističku formu, ali suština je u religiji. Pogrešno je misliti da oni borbu za teritoriju odvajaju od religije. I zato izjava turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana u Prizrenu da je „Kosovo Turska, a...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.