Trifunović: Neću da čekam s njima da Vučića sruše na pitanju Kosovu i Metohiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 09:01

Trifunović: Neću da čekam s njima da Vučića sruše na pitanju Kosovu i Metohiji

Predsednik Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović rekao je da je promenio odluku o bojkotu izbora jer pokušava da se bori i jer je uvideo da za deset meseci "kampanje bojkota" nije učinjeno ništa.

"Promenio sam odluku zbog toga jer sabornici i saveznici sa kojima sam deset meseci raspravljao o tome kako je i koliko Vučić loš, nisu dali nijednu 'mrvu' nečega napred", rekao je Trifunović u Utisku nedelje na televiziji Nova S.

Licemerno je, navodi, zahtevati >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << bojkot, a ne učiniti napor da se narodu predoči šta znači bojkot.

"U septembru prošle godine su otišli do Mladenovca i polepili 'bojkot' na saobraćajne znake", ironično je primetio Trifunović.

Kako kaže, shvatio je da sedi sa "gomilom bezidejnih likova".

Vuk Jeremić je, kaže, čak rekao da nije dovoljan bojkot jednih izbora...

"Ne želim da dajem svoju potvrdu njihovoj agendi u kojoj treba da se desi ne znam šta. Da onemoća Vučić pa da ga oni sruše 'nokautom' na pitanju Kosova. To su gluposti", zaključio je lider PSG.

Prema rečima Trifunovića, posredi je licemeran pristup dela opozicije koji, kako je objasnio, nije dao smislen odgovor "šta radimo u bojkotu".

"Da li očekujete da ta međunarodna zajednica i Evropski parlament, protiv koje je 90 odsto opozicije, a očekuje podršku od nje, dođe i sruši legitimitet Aleksandra Vučića? To se neće dogoditi", naveo je on i uporedio situaciju sa lokalnim izborima u Albaniji, gde je izašlo 21 odsto građana na izbore pa niko u svetu, kaže, nije doveo u pitanje legitimitet albanskih izbora.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.