Trendafilova ponovo imenovana za predsednicu suda za OVK

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2020, 13:04

Trendafilova ponovo imenovana za predsednicu suda za OVK

Sudija Ekaterina Trendafilova ponovo je imenovana na funkciju predsednika Specijalizovanih veća Kosova sa sedištem u Hagu (poznatiji kao Sud za zločine OVK) na mandat od četiri godine, počev od 15. decembra 2020.

Trendafilovoj tekući mandat od četiri godine ističe 14. decembra 2020.godine, saopšteno je danas iz te institucije.

Nju na funkciju imenovao organ za imenovanje ambasador Lars-Gunar Vigemark, dodaje se u saopštenju.

Tim povodom Trendafilova >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je izrazila zahvalnost na ukazanom poverenju i datoj prilici da nastavi svoj rad u Specijalizovanim većima u trenutku kada ustanova ulazi u novu fazu i priprema se da otpočne krivične postupke.

Predsednica Trendafilova je dodala da je uverena da će se postupci odvijati na bezbedan, nezavisan, nepristrasan, pravedan i efikasan način, u skladu sa mandatom Specijalizovanih veća.

Pred tim sudom počeli su postupci protiv Hašima Tačija i drugih čelnika OKV, a suđenja se očekuju od sledece godine.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ekaterina Trendafilova još četiri godine na čelu suda za zločine OVK u Hagu

Izvor: Danas, 26.Nov.2020

Predsednica suda za zločine OVK Ekaterina Trendafilova obavljaće tu dužnost i naredne četiri godine pošto joj je EU obnovila mandat, saopšteno je danas iz tog suda u Hagu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.