Tim advokata posetiće uhapšene Srbe u Prištini

Izvor: B92, 23.Nov.2018, 17:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Tim advokata posetiće uhapšene Srbe u Prištini"

Četvorica Srba, koje su jutros pripadnici Rosu uhapsili u severnom delu Kosovske Mitrovice, nalaze se u pritvornom centru u Prištini.

To je potvrdio za Tanjug potpredsednik Srpske liste Igor Simić i naveo da će tim advokata u narednih nekoliko sati posetiti uhapšene Srbe.

"Na inicijativu predsednika Srpske liste Gorana Rakića, obezbeđen je tim advokata koji će posetiti naše sugrađane u Prištini", rekao je Simić.

On je dodao da je, prema nezvaničnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << informacijama, teške telesne povrede prilikom hapšenja zadobio Aleksandar Saša Ćurčić.

"Očekujemo da se što pre obavi lekarski pregled uhapšenih, a advokati će zahtevati da ih poseti tiim sastavljen od srpskih lekara", naveo je Simić.

On je ponovio zahtev da se četvorica uhapšenih Srba što pre puste iz pritvora i najavio da će krizni štab sastavljen od predstavnika četiri opštine na severu KiM ponovo zasedati večeras u 20 sati, kako bi analizirali situaciju i preduzeli dalje korake.

Četvorica Srba koje su jutros uhapsili pripadnici specijalnih jedinica kosovske policije (ROSU) u policiji mogu da budu zadržani najduže 48 sati i u tom roku tužilaštvo treba da odluči da li će za njih tražiti od suda da im odredi i pritvor do 30 dana.

Nedeljko Spasojević, Dragiša Marković, Marko Rošić i Saša Ćurčić, kako je saopšteno iz Prištine, uhapšeni su u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića 15. januara u Kosovskoj Mitrovici.

Advokat Nebojša Vlajić rekao je za Tanjug da još nema preciznih informacija o tome koja se krivična dela stavljaju uhapšenima na teret.

"Po ovome što kažu u Prištini, oni su uhapšeni za ubistvo Ivanovića, ali koliko je tome verovati, to je drugo pitanje", kaže advokat koji je ranije zastupao Olivera Ivanovića.

Govoreći o krivičnim procedurama na Kosovu, on je ukazao da uhapšene policija može da drži do 48 sati, nakon čega o daljem zadržavanju odlučuje sud, ako tužilac zatraži pritvor.

To znači da bi najkasnije u nedelju ujutru trebalo da se zna da li će uhapšeni biti pušteni na slobodu ili će im biti određen pritvor.

Što se tiče saslušanja pred tužiocem, Vlajić kaže da on može da ispita uhapšene u svakom trenutku - ili u roku od 48 sati ili kasnije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Srbi saslušani, sutra odluka o pritvoru

Izvor: Mondo, 23.Nov.2018

Četvorica Srba, koje su jutros pripadnici ROSU uhapsili u Kosovskoj Mitrovici, nalaze se u pritvornom centru u Prištini...Foto: Mondo/ Stefan Stojanović..Srbi su saslušani pred inspektorima kosovske policije, a sutra će sud odlučivati o njihovom zadržavanju u pritvoru...Od četvorice privedenih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.