Teška je situacija za Kosovo, optužbe imaju svoj prvi izvor u Beogradu i Srbiji

Izvor: B92, 14.Jul.2020, 09:04

"Teška je situacija za Kosovo, optužbe imaju svoj prvi izvor u Beogradu i Srbiji"

Priština -- Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj ocenio da će Kosovo biti u ozbiljnom problemu ako se bilo koje delo iz predloga optužnice protiv Tačija dokaže.

"Teška je situacija za Kosovo, jer optužbe protiv OVK imaju svoj prvi izvor u Beogradu i Srbiji. Ako se bilo kakvo delo potvrdi, Kosovo može da bude ozbiljno oštećeno. Kosovo mora da bude oprezno i svi Albanci moraju da budu oprezni, kako >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bi Kosovo ostalo čisto na kraju tog procesa", rekao je Haradinaj za TV Siri.

Prema njegovim rečima, optužbe se odnose na konkretne pojedince, ali se dela "automatski pripisuju Kosovu i Albancima", prenosi portal Kosovo online.

"Ne želim da branim Tačija ili Veseljija, ali ako se potvrdi da su počinjena ta dela, biće loša računica za Albanace i Kosovo", ocenio je Haradinaj.

Tači je juče u Hagu saslušan u Specijalnom tužilaštvu Kosova, koje je krajem juna podiglo optužnicu protiv njega, zbog niza ratnih zločina počinjenih na Kosovu. Saslušanje se nastavlja i danas.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.