Takse Prištine mera očajnika, Brisel da ukine SSP ako im je stalo

Izvor: B92, 28.Nov.2018, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Takse Prištine mera očajnika, Brisel da ukine SSP ako im je stalo"

Beograd -- Uvođenje taksi od 100 odsto za robu iz Srbije je potez očajnika i protivno je sporazumima o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazumu, kaže Branko Ružić.

Ružić, ministar državne uprave i lokalne samouprave, dodaje da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić vladu informisao o "svoj pogubnosti i ludosti koju su te takozvane kosovske vlasti preduzele podizanjem takse na 100%".

"To je odluka Prištine sa političkom pozadinom i kada imate situaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da su građani koji žive na Kosovu tradicionalni konzumenti proizvoda poput 'jafe', 'plazme'... i da je plasman te robe trebalo ove godine da dostigne 500 miliona evra, oni su posegli za potezom očajnika nakon toga što nisu primljeni u Interpol i uradili su nešto što je protivno CEFTA sporazumu i Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju koji su oni potpisali", rekao je Ružić za Prvu TV, te poručio da je sada na potezu Brisel.

Dodaje i da "nije na Briselu da preporučuje i upozorava, već da, ako im je toliko stalo, ukine Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju".

Ružić kaže i da je Tači u Americi dobio "jasnu poruku po pitanju taksi, ali da je sada pitanje da li može da svojim uticajem to izdejstvuje u kosovskoj vladi".

"Oni više slušaju Vašington nego Brisel, koji je nadležan za Sporazum o stabilizaciji pridruživanju", primetio je.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ružić: Takse Prištine mera očajnika, na potezu Brisel

Izvor: Blic, 28.Nov.2018

Uvođenje taksi od 100 odsto za robu iz Srbije je potez očajnika i protivno je Sporazumima o stabilizaciji i pridruživanju i CEFTA sporazumu, kaže ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.