Tači traži da se preispita odluka o nadležnosti srpskih opština nad imovinom

Izvor: RTS, 19.Nov.2018, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači traži da se preispita odluka o nadležnosti srpskih opština nad imovinom

Pravna kancelarija kosovskog predsednika zatražila je od Ustavnog suda da rastumači odluku kosovske vlade, da u srpskim opštinama povuče iz privatizacije objekte društvenih preduzeća, kojima upravlja kosovska agencija za privatizaciju.
Prema tumačenju iz kancelarije predsedništva, kosovska vlada treba da donosi odluke u skladu sa Ustavom i zakonima.

Od Ustavnog suda se traži da razjasni >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << slučajeve u kojima nema procedure ili se ne poštuje relevantan postupak, prenose prištinski mediji.
Ranije ovog meseca Srpska lista saopštila je da je imovina društvenih preduzeća koja se nalazi na Kosovu i Metohiji u opštinama sa srpskom većinom, preneta u nadležnost tih opština, a na taj način zaustavljena je i njena privatizacija.
"Prenosom imovine zaustavljena je privatizacija koja je ekonomski i politički ugrožavala opstanak i ostanak srpskog naroda širom Kosova i Metohije u prethodnim godinama", istakao je predsednik Srpske liste Goran Rakić u saopštenju za javnost naglašavajući da će ova odluka unaprediti ekonomski ambijent u opštinama, ali i omogućiti stvaranje boljih ekonomskih uslova za građane na KiM.
Ukazujući da je sam proces privatizacije na Kosovu i Metohiji urađen na pogrešan način, te da je često kritikovan, ne samo od strane srpskih političkih predstavnika već i samih Albanaca, ali i međunarodnih organizacija, Rakić je ocenio i da je proces privatizacije unazadio ekonomski položaj svih građana na Kosovu i Metohiji, ne samo Srba već i Albanaca.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Tači: Preispitati odluku o nadležnosti srpskih opština

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Nov.2018

Pravna kancelarija kosovskog predsednika zatražila je od Ustavnog suda da rastumači odluku kosovske vlade da u srpskim opštinama povuče iz privatizacije objekte društvenih preduzeća, kojima upravlja kosovska agencija za privatizaciju...Prema tumačenju iz kancelarije predsedništva, kosovska vlada...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.