Tači na RAPORTU kod stranih ambasadora: Odložena sednica kosovskog parlamenta

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Jan.2018, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači na RAPORTU kod stranih ambasadora: Odložena sednica kosovskog parlamenta

Još jedan neuspešni sastanak Predsedništva

 Sednica Predsedništva kosovskog parlamenta ipak nije održana danas zbog nedostatka kvoruma, a naredna je najavljena za sutra.

Šef poslaničke grupe opozicionog Demokratskog saveza Kosova Avdulah Hoti potvrdio je da e na toj sednici bilo predviđano da se razgovara o ukidanju Specijalnog suda.

Portal Ljajmi je preneo da je Hoti kritikovao još jedan neuspešni sastanak Predsedništva, rekavši da je neodazivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sednicama parlamenta i skupštinskih tela katastrofa.

- Ovo je katastrofa. Institucije su neefikasne i mi nećemo sediti mirno, već ćemo predložiti neke institucionalne akcije - najavio je Hoti.

Ranije danas Predsedništvo parlamenta takozvane države Kosovo odloženo zbog navodno redovnog sastanka koje predsednik Hašim Tači ima sa ambasadorima.

Prištinski portal "vesti" objavio je da je Predsedništvo parlamenta odloženo jer se i Tači i predsednik Skupstine Kadri Veselji nalaze na sastanku sa ambasadorima akreditovanim na Kosovu.

Inače, vlasti u Prištini su poslednjih nedelja pod velikim pritiskom međunarodne zajednice i njihovih diplomatskih predstavnika na Kosovu da se odustane od inicijative za opoziv odluke o formiranju Specijalnog suda ili će u protivnom, drugačija odluka štetno uticati na status Kosova i odnose sa svojim međunarodnim partnerima.

Odluku o formiranju Specijalnog suda koji će se baviti ratnim zločinima predstavnika tzv. Oslobodilačke vojske Kosova nad Srbima i drugim nealbancima, kao i lojalnim Albancima, doneta 2015, kada je na vlasti bila Tačijeva DPK.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.