Tači ispitan o trgovini organima, u junu osnivanje suda o zločinima OVK!

Izvor: Press, 12.Mar.2014, 13:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači ispitan o trgovini organima, u junu osnivanje suda o zločinima OVK!

Tužilac Vilijamson je obavio razgovor sa premijerom Tačijem u svojstvu subjekta istrage, navodi "Tribuna". 

Premijera Tačija juče je u njegovoj kancelariji ispitivao tužilac koji istražuje zločine koji su sadržani u izveštaju Dika Martija.Izvori "Tribune" su objasnili da se šef kosovske vlade nije sastao sa Vilijamsonom u svojstvu premijera Kosova, nego kao subjekt istrage koju radi tužilac. Isti izvori kažu da to što je Tači ispitivan i dalje ne znači da će protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << njega biti podignuta optužnica, navodi "Tribuna". 

Tuzilac Vilijamson nema mandat da odlučuje o osnivanju Evropskog Tribunala, koji traži EU, a koji bi se bavio zločinima koje je počinio OVK.
"Njegov mandat je da istražuje, a ne da odlučuje o budućim procedurama koje će proslediti kako bi se procesuirao određeni predmet", kazao je "Tribuni" jedan visoki zvaničnik koji je upoznat sa procesom osnivanja Evropskog Tribunala. 

Izvoru "Tribune" je još jednom potvrđeno da do juna treba da se formira Tribunal. 

U saopštenju posle susreta sa Vilijamsonom, zamenik premijera i ministar pravde Hajredin Kuči je ponovio stav da svaki eventualni sudski proces treba se obavi na teritoriji Kosova. 

U saopštenju Specijalnih Snaga za istragu - poznatih kao SITF, kaže se da je tužilac boravio u Prištinu 10. i 11. marta.
"Tužilac je ponovio da je odlučan da uradi punu istragu da bi otkrio istinu o veoma ozbiljnim sumnjama o zločinima koje se opisuju u izveštaju Saveta Evrope", stoji u saopštenju. 

Po SITF-u Vilijamson je kazao da se istraga nastavlja i da je još rano da se prejudicira njen rezultat, navodi "Tribuna". 

Tokom boravka Vilijamson se sastao i sa šefom Unmika Farid Zarifom, šefom misije EU za Kosovo Samuelom Zbogarom i šefom Euleksa Borhardom, piše "Tribuna".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Vilijamson ispitao Tačija o trgovini organima

Izvor: Večernje novosti, 12.Mar.2014

Tokom boravka na Kosovu, specijalni tužilac oko istrage o trgovini organima na Kosovu Klin Vilijamson, ispitao je kosovskog premijera Hašima Tačija u vezi sa istragom o trgovini ljudskim organima na Kosovu, odnosno o zločinima iz izveštaja Dika Martija. Naime, tužilac Vilijamson je, prema navodima...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.