Tači: Radili smo mnogo da bi Srbija priznala Kosovo

Izvor: Press, 28.Dec.2012, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tači: Radili smo mnogo da bi Srbija priznala Kosovo

On je izjavio da je 2012. godina bila "dobra godina za Kosovo", kao i da se ekonomija te zemlje u ovoj godini kretala u pozitivnom smeru.
 
Dotaknuvši se odnosa Kosova sa Evropskom unijom (EU), Tači je kazao da je ova godina bila "nova era" u odnosima EU i njegove zemlje, te da je članstvo u evropskoj porodici njihov nacionalni prioritet.
 
Kosovski premijer je kazao da cće 31. decembra biti aktivirane aktivnosti na zajendičkoj kontroli integrisanih >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << graničnih prelaza.
 
Na kraju svog govora, on se zahvalio svima za uspeh Kosova u 2012. godini. Tači je posebno naglasio trud zamenika premijera Behčeta Pacollija i Edite Tahiri, šefice tima za pregovore sa Beogradom. On je zahvalio i ministru spoljnih poslova Enver Hokaju zbog lobiranja na međunarodnom nivou za uspostavljanje dijaloga sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija,   Nova godina,   Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.