TAKSE UZIMAJU MAHA: Cene SKOČILE na Kosovu i Metohiji

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2019, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAKSE UZIMAJU MAHA: Cene SKOČILE na Kosovu i Metohiji

Nametanje sto odsto povećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH podiglo je cene za 2,2 odsto

u četvrtom u odnosu na prethodni kvartal prošle godine.

Kako je saopšteno iz nadležne agencije, najviši rast cena je zabeležen na proizvodima od kože za 14 odsto, a najniži od 6,6 odsto zabeležen je na optičkim proizvodima, fotografskim, mernim, medicinskim, muzičkim instrumentima i satovima.

Taj rast cena neutralizovan je u četvrtom kvartalu prošle godine >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << padom cena tekstilnih proizvoda za 3,6 odsto, biljnih ulja za 1,2 odsto, obuće, prehrambenih proizvoda i duvana i pića za 0,4 odsto.

Rast cena u četvrtom kvartalu prošle godine u odnosu na isti period 2017. iznosi 3,9 odsto.

Priština je meru povećanih taksi za proizvode iz Srbije i BiH uvela 21. novembra prošle godine, zadržana je do danas, a najveći protivnik njenog ukidanja je premijer privremenih prištinskih institucija Ramuš Haradinaj, koji ukidanje uslovljavanja "međusobnim priznanjem Srbije i (tzv.) Kosova.

S druge strane, Beograd traži ukidanje taksi da bi bio nastavljen dijalog o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine, a isto traži i cela međunarodna zajednica na čelu sa SAD i EU.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.