TAČI NE ODUSTAJE OD SANKCIJA! Oglasio se nakon hitnog sastanka sa VUČIĆEM I MAKRONOM! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Nov.2019, 01:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAČI NE ODUSTAJE OD "SANKCIJA"! Oglasio se nakon hitnog sastanka sa VUČIĆEM I MAKRONOM! (FOTO)

Prema Tačijevim rečima, odnosi Francuske i Nemačke, koje su nekada bile u žestokom sukobu i sa velikim brojem žrtava, mogle bi biti primer tzv. Kosovu i Srbiji za okončanje konflikta u cilju mira, razvoja i boljeg života.

Predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, izjavio je danas da je tokom sastanka koji je predsednik Francuske Makron održao sa njim, i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, postignuta saglasnost da dijalog treba nastaviti.

>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />Cilj sastanka je po Tačijevom tumačenju bio potvrđivanje potrebe za nastavak dijaloga tzv. Kosova i Srbije, obnovu tog procesa i "eventualna mogućnost postizanja konačnog sporazuma između dve nezavisne i suverene države, uz potencijalnu mogućnost da (tzv.) Kosovo bude deo Ujedinjenih nacija."

Tači je nakon sastanka rekao da dijalog treba nastaviti, ali bez ikakvih uslovljavanja.

Upitan o stavu Makrona o tom pitanju, Tači je rekao da je francuski predsednik odlučan da unapredi ovaj proces, kao, kako je rekao, "evropsku potrebu i kao evropski uslov i kriterijum".

"Uz armanjak iz 1914. godine završavamo veoma dobar jednosatni razgovor." - Sa francuskim predsednikom i velikim prijateljem Srbije @emmanuelmacron

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav) on Nov 11, 2019 at 2:36pm PST

Prema njegovim rečima, odnosi Francuske i Nemačke, koje su nekada bile u žestokom sukobu i sa velikim brojem žrtava, mogle bi biti primer tzv. Kosovu i Srbiji za okončanje konflikta u cilju mira, razvoja i boljeg života.

Na pitanje o njegovoj ulozi u budućem dijalogu, Tači kaže da "(tzv.) Kosovo treba da bude jedinstveno, ujedinjeno, kakvo je uvek i bilo naspram Srbije".

A na pitanje da li veruje da će nova prištinska vlada ukinuti takse Beogradu, Tači kaže se život političara u Prištini ne svodi na odnose sa Srbijom, već na izgradnju i razvoj tzv. Kosova.

- To je jedno od pitanja, važno i neizbežno, ali mi ne možemo svu snagu da fokusiramo samo na dijalog sa Srbijom - rekao je Tači i dodao da bi sporazum sa Beogradom trebalo postići što pre.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.