Sve RASPOLOŽIVE SNAGE SRBIJE spremne! BORIĆEMO SE! Moramo da ŠTITIMO NAŠ NAROD na Kosovu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2018, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve RASPOLOŽIVE SNAGE SRBIJE spremne! "BORIĆEMO SE! Moramo da ŠTITIMO NAŠ NAROD na Kosovu!"

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da su sve diplomatske, političke i bezbednosne snage Srbije i dalje usmerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu i Metohiji. 

- Borićemo se za to da mir bude sačuvan po svaku cenu, a da Srbi budu zaštićeni. Mi moramo da štitimo naš narod koji je u ovom trenutku najugroženiji i moramo da budemo uz njega. To će uvek biti politika Srbije - poručio je Stefanović >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << gostujući na RTS-u.

Kaže i da je uvek insistirao na tome da "od Srbije vidimo konkretnu akciju, a ne samo reč".

- Ne možemo da dozvolimo da se bilo ko iživljava nad Srbima na KiM. Ne možemo da dozvolimo da se gaze njihova prava i da ti ljudi budu prepušteni sami sebi. Naš posao je da budemo uz njih i da nastavimo da se se borimo diplomatskim sredstvima - istakao je ministar.

Ne možemo, ukazao je, "da ratujemo sa Amerikom i besmisleno je da uopšte govorimo o takvoj vrsti eskalacije, niti Srbiji više treba ijedan rat, ali Srbija mora da jača, ekonomski pre svega, kao i diplomatski".

Ministar napominje da, nažalost, kosovski Albanci ne mare za situaciju u regionu, a da njihovo rukovodstovo nije zrelo niti sposobno da sagleda činjenicu da svaka vrsta eskalacija plaši investitore, i to, kaže, nije samo stvar samo Srbije već svih zemalja u regionu.

Povodom izazova kao što je izjava potpredsednika kosovske vlade Envera Hodžaja o stvaranju neformalnog antisrpskog pakta u regionu ili najava iz Prištine o formiranju vojske Kosova u četvrtak, kaže da "ne postoji nijedna stvar koja opravdava takvu vrstu podizanja tenzija na KiM".

Beograd se, navodi ministar, mesecima unazad veoma intenzivno bavi time.

- Uvek smo ukazivali da takva vrsta ponašanja nije u skladu ni sa međunarodnim rezolucijama, ni sa rezolucijom Saveta bezbednosti UN, ni sa dogovorima u okviru Briselskog sporazuma, ni sa garancijama NATO-a -  istakao je Stefanović, dodajući da "nažalost imamo tu jedan zid ćutanja".

BONUS VIDEO Cela Srbija deli scenu iz Kliničkog centra: Pogledajte U ČEMU je doktorka došla da operiše pacijenta
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Stefanović: Političke i bezbjednosne snage Srbije usmjerene na zaštitu Srba

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Dec.2018

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da su sve diplomatske, političke i bezbjednosne snage Srbije i dalje usmjerene na sprečavanje da se bilo šta loše desi Srbima na Kosovu i Metohiji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.