Studiranje Gazivoda: Kosovu voda, Srbiji teritorija?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2020, 16:48

"Studiranje" Gazivoda: Kosovu voda, Srbiji teritorija?

Analitičar iz Prištine Fisnik Haljimi izjavio je za Kosovo onlajn da će studija izvodljivosti upravljanja jezerom Gazivode, koja je deo ekonomskog sporazuma Beograda i Prištine postignutog u Vašingtonu, rezultirati podelom nadležnosti nad jezerom i njegovim kapacitetima.

"Moje tumačenje je da će jezero biti podeljeno između Kosova i Srbije po dobrima, što znači da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosovo dobiti vodu za termoelektrane i poljoprivredu, a Srbija hidrocentralu i teritoriju Gazivoda", rekao je Haljimi.

U tački sporazuma koja se odnosi na pravo korišćenja jezera Gazivode navodi se da će se Beograd i Priština složiti da sarađuju sa Ministarstvom energetike SAD i drugim odgovarajućim pravnim licima američke vlade na studiji izvodljivosti za upravljanje jezerom.

Ppredstavnici američkog Odeljenja za energetiku sastali su se prošle nedelje u Prištini sa premijerom Kosova Avdulahom Hotijem i razgovarali o budućim koracima za studiju izvodljivosti upravljanja resursima na jezeru Gazivode.

Vlada Kosova usvojila je pre toga plan za sprovođenje Vašingtonskog sporazuma, a zamenik premijera Driton Seljmanaj rekao je da je za svaku tačku napravljen opis koji će poslužiti informisanju partnera o postignuću.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.