Studenti u akciji: 100 odsto takse, 200 odsto život

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2018, 16:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti u akciji: 100 odsto takse, 200 odsto život

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su protiv trgovinske blokade za robu iz centralne Srbije protestovali organizovanjem humanitarne akcije u porodilištu mitrovačkog Kliničko-bolničkog centra.

U okviru akcije pod nazivom "100 odsto taksi, 200 odsto život" studenti su svojim najmlađim sugrađanima podelili 18 paketića koje su sami kupili.

"Ove poklon-paketiće namenili smo tek rođenim bebama i njihovim majkama >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koje predstavljaju stub opstanka na ovim prostorima", rekao je student Prirodno-matematičkog fakulteta Aleksandar Arsenijević.

Prema njegovim rečima, nerazumne mere Prištine najteže pogađaju najmlađe i najstarije žitelje Kosova i Metohije, i zato je današnja akcija posvećena upravo bebama.

Studentkinja Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici Danijela Vićentijević kazala je da je ovo mala, ali iskrena pomoć.

"Pokloni se sastoje od dve kupke, pampers pelena i vlažnih maramica koje smo sami, od svojih džeparaca kupili za ove mališane", rekla je Vićentijević i najavila još humanitarnih akcija u narednom periodu.

Načelnica Ginekološko-akušerskog odeljenja mitrovačke bolnice Milijana Milenković je, zahvalivši studentima na nesebičnoj pomoći, novinarima izjavila da je ove godine, do današnjeg datuma, u toj zdravstvenoj ustanovi rođeno više od 520 beba, što je na nivou višegodišnjeg proseka.

'Poslednjih nedelja imamo problema sa antibioticima, ali činimo sve i snalazimo se kako posao i pacijenti ne bi trpeli", rekla je doktorka Milenković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Protesti studenata u Kosovskoj Mitrovici: "100 odsto takse, 200 odsto život"

Izvor: Blic, 19.Dec.2018

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici danas su protiv trgovinske blokade za robu iz centralne Srbije protestovali organizovanjem humanitarne akcije u porodilištu mitrovačkog Kliničko - bolničkog centra.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.