Studenti delili pomoć najugroženijim starima u K. Mitrovici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2018, 18:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti delili pomoć najugroženijim starima u K. Mitrovici

Studenti u Kosovskoj Mitrovici organizovali su danas akciju "Gladni studenti za gladnije starije sugrađane" i podelili najugroženijim starijim osobama u tom gradu humanitarnu pomoć.

Studenti su posetili šest porodica koje se nalaze u lošijoj materijalnoj situaciji, podelili im osnovne namirnice i pozvali sve koje mogu da pomognu ljudima koji teško žive.

Kruna Kostić, koja je inače izbegla iz južne Mitrovice, i živi u severnom delu, zahvalila je na pomoći, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koja joj, kaže, mnogo znači.

"Puno vam hvala. Ja želim da ovde bude dobro, mir i sloboda, svima, bez obzira ko je i šta je", rekla je ona.

Student prorektor Nemanja Biševac rekao je da studenti želeli da pomognu najstarijim najugroženijim sugrađanima.

On je istakao da su mladi pokazali da mogu da bore sa nametima iz Prištine i da će se boriti i dalje, ali da stariji nisu u toj mogućnosti, jer nemaju snage da se sami izbore sa svim nedaćama.

"Želimo da uputimo poruku, pre svega Srbima na KiM, ali ostatku Srbije, da je pomoć neophodna svima, pre svega najugroženijima, a mi ćemo biti uz njih i ubuduće", rekao je on.

Studentkinja Milica Marjanović navela je da su u prazničnom duhu želeli da obraduju i pomognu ljudima koji i inače teško žive, ali im je još teže u trenutnoj situaciji.

"Studenti danas šalju poruku svima da, ko može, pritekne i pomogne najugroženijima, da ih obraduju pred novogodišnje i božićne praznike", rekla je Milica.

Studenti su i danas tokom akcije nosili preko usta zalepljene trake, na kojima piše "100 odsto takse, 0 odsto slobode", u znak protesta protiv taksi Prištine na robu iz centralne Srbije.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Studenti u Kosovskoj Mitrovici delili namirnice socijalno najugroženijim osobama

Izvor: Danas, 17.Dec.2018

Studenti Prištinskog univerziteta sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici organizovali su danas humanitarnu akciju pod nazivom "Gladni studenti za gladnije starije sugrađane" u okviru koje su socijalno najugroženijim osobama u tom gradu delili osnovne životne namirnice. Članak Studenti u...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.