Izvor: JUGpress.com, 06.Maj.2019, 17:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štrpce: Radovi na mini hidroelektrani se zaustavljaju, proveravaju papire

ŠTRPCE

Nakon sastanka koji je danas održan u Štrpcu izmedju predstavnika opštine, predstavnika gradjana opštine Štrpce , ” Matkos grupe “, Policije Kosova za region Uroševac, Ministarstva za zaštitu životne sredine i prostornog planiranja i Regulatorne kancelarije za energiju odlučeno je da se radovi na izgradnji mini-hidroelektrane na mestu Obe reke zaustave do daljnjeg dok se ne proveri sva dokumantacija i papiri koje ” Matkos grupa ” poseduje, saopšteno je danas. >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com <<

Iz opštine Štrpce nakon održanog sastanka je poručeno da se ulažu svi napori kako bi se ovaj situacija trajno rešila i kako bi se izbegli svi dalji problemi a vodosnabdevanje mesta koja se vodom napajaju iz Kaludjerke i Bolovanke teklo nesmetano.

” Nas primarni cilj je da ovaj problem rešimo trajno. Opštinskom rukovodstvu i gradonačelniku Bratislavu Nikoliću su uvek na prvom mestu bili interesi gradjana ove opštine, što se pokazalo bezbroj puta. U dogovoru i zajedničkim snagama sa stanovnicima naše opštine rešavaćemo sve ono sto stoji na putu boljeg života i budućnosti naših stanovnika”, tvrde iz lokalne samouprave.

Ističu da je najbitnije da su predstavnici onih koji su uključeni u proteste sa današnjeg sastanka izašli zadovoljni.

” Danas smo uradili veliku stvar ali se nećemo zaustaviti na ovome jer ćemo u narednom periodu intezivirati sastake sa svim revlevantnim institucijama kako bi pronašli trajno rešenje, ” najavljuju.

Iz opštine su jos jednom osudili  prekomernu upotrebu sile od strane jedinica Rosu u petak i naveli da će takodje tražiti da odgovorni u ovom slučaju budu adekvatno kažnjeni

PodeliteClick to share on Facebook (Opens in new window)Kliknite ovdje za dijeljenje na Twitteru (Opens in new window)Kliknite za slanje emaila prijatelju (Opens in new window)Click to share on Skype (Opens in new window)

I ovo Vam može biti interesantno
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na JUGpress.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.