Izvor: Luftika.rs, 27.Sep.2022, 12:48

Stravična krvna osveta: Stojan 14 godina čekao da osveti smrt sina koji je poginuo na gradilištu

Većina stanovnika Srbije krvnu osvetu vezuje za ruralne krajeve Crne Gore i Kosova i Metohije, međutim ona je i dalje prisutna u svim krajevima naše zemlje.
To najbolje znaju meštani Požaravca, koji i dalje pamte strašno ubistvo iz krvne osvete koje je je pre šest godina potreslo Srbiju.
Stojan Stojanović (69), je ovom gradu, u junu 2016. godine ubio Dragana Stepića (57), verujući da će na taj način osvetiti život preminilog sina.
– Bilo je pitanje dana kada će Stojan >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << osvetiti sina. Više od 14 godina živeo je u želji da kazni krivca. Nije vredelo ni to što je bio u zatvoru zbog pretnji Draganu – ispričali su tada Stojanovi poznanici .
Prema priči očevidaca, Stojanović je usmrtio Stepića, koji je nekada radio u “Preduzeću za puteve” kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.
– Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan je prišao Stepiću i bez reči ispalio jedan metak u njega.
Stepić je teško ranjen odmah odvezen u požarevačku bolnicu, gde je preminuo, a napadač je odmah uhapšen. Stojan nije bežao. Mirno je sačekao policiju na mestu zločina – rekao je tada izvor iz istrage, a prenosi Mondo.
Meštani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.
– Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro obezbeđen. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić.
Stojan je nakon tragedije pretio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strepeli smo da će ostvariti pretnje. Nažalost, to se i dogodilo – ispričao je jedan od očevidaca.
Podsećanja radi, posle nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest meseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da “Preduzeće za puteve“ ne izvodi radove preko jednog metra dubine.
Rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest meseci u zatvoru zbog pretnji Stepiću.
Izvor: Mondo, Kurir
Dok Cetinje strepi od krvne osvete, svi pamte najpoznatijieg crnogorskog osvetnika

Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.