Stranka Albanaca u Severnoj Makedoniji traži bezuslovno puštanje Morine

Izvor: B92, 25.Jul.2019, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stranka Albanaca u Severnoj Makedoniji traži bezuslovno puštanje Morine

Priština/Skoplje -- Stranka Albanaca u Severnoj Makedoniji Alijansa za Albance kojom rukovodi Zijadin Sela, uvređena je hapšenjem bivšeg pripadnika tzv. OVK, Tomora Morinu s Kosova

Alijansa zahteva od makedonskih vlasti da on odmah bezuslovno bude pušten na slobodu, prenela je "Koha".

U saopštenju te stranke se navodi da je Morina bio “borac za slobodu” i tvrdi da makedonska vlada, na čelu sa ministrom unutrašnjih poslova Oliverom Spasovski i Agimom Nuhiuom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << “nastavlja da radi i poštuje beogradske direktive".

Alijansa za Albance smatra da nema načina da se Severna Makedonija priključi NATO i EU tako što će poštovati poternice koje je raspisao bivši predsednik SRJ I Srbije Slobodan Milošević.

Oni makedonsku vladu upozoravaju da suživot i blagostanje svih građana ne mogu da se postignu provokacijama, hapšenjima i prevarama“, podsećajući da su to činile vlasti 2001. i, kako navode, dovele do sukoba.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.