Izvor: NoviMagazin.rs, 10.Nov.2019, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sto žalbi na konačne rezultate prevremenih izbora na Kosovu

Izborni panel za žalbe i predstavke je u zakonskom roku od 24 sata od proglašavanja konačnih rezultata primio 100 žalbi.

Najviše žalbi toj instituciji podnela je stranka Slobodana Petrovića, Srpska liberalna stranka (SLS), 42. Demokratski savez Kosova (DSK) je takođe podneo 23 žalbe, Samoopredeljenje 5 žalbi. Demokratska partija Kosova (DPK) 12 žalbi i koalicija Socijaldemokratska inicijativa Kosova, Alijansa novo Kosovo i Partija pravde 6 žalbi.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kandidata za poslanike, žalbe su podneli Valjon Ramadani iz Samoopredeljenja i Mufera Šinik iz Demokratske partije kosovskih Turaka.

Strane nezadovoljne odlukom Izbornog panela imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu Kosova u roku od 24 sata od prijema odluke.

Kao poslednja instanca u postupku žalbe je Ustavni sud Kosova i do sada je takvu mogućnost najavila koalicija SDIK, ANK i PP.

Međutim, kako ocenjuju pravni stručnjaci, žalba Ustavnom sudu neće dovesti u pitanje potvrđivanje rezultata izbora i formiranje novih institucija Kosova.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.