Stiglo upozorenje: Povišena opasnost

Izvor: B92, 28.Sep.2021, 16:16

Stiglo upozorenje: Povišena opasnost

Opasnost od izbijanja sukoba na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova i Metohije uvek postoji, ali sada je povećana.

To je danas izjavio stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

"Situacija je tamo napeta i, zaista, rizik od izbijanja sukoba uvek postoji, ali sada je, jasno, uvećan", rekao je Čižov za TV "Rusija 24".

Prema njegovim rečima, nije čak stvar ni u konkretnom povodu, već u tome što Priština ne želi da ispuni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obaveze iz sporazuma koje su potpisali i aktuelna administracija i njeni prethodnici.

Povodom situacije na severu Kosova prethodno se oglasilo i rusko Ministarstvo spoljnih poslova. Rusko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je NATO i EU da ubede Prištinu da povuče svoje specijalne snage sa severa Kosova.

"Još jednom ističemo: snage NATO za Kosovo i Misija EU imaju neophodan mandat da spreče bezakonje, pa stoga imaju svu odgovornost za zaštitu civila, obezbeđivanje mira i bezbednosti. Potrebno je izvršiti energičan pritisak na administraciju u Prištini kako bi je primorali da povuče svoje snage bezbednosti sa severa Kosova i spreči da se situacija pretvori u otvoreni sukob", istakla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Čižov: Povišena opasnost od izbijanja sukoba između Srbije i KiM

Izvor: Nezavisne Novine, 28.Sep.2021

​Opasnost od izbijanja sukoba na administrativnoj liniji između centralne Srbije i Kosova i Metohije uvijek postoji, ali sada je povišena, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri EU Vladimir Čižov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.