Stejt Dipartment: Razočarani smo presudama za paljenje ambasade

Izvor: VOA, 16.Nov.2017, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stejt Dipartment: Razočarani smo presudama za paljenje ambasade

Stejt Department je u pisanom odgovoru Glasu Amerike reagovao na presude izrečene za paljenje ambasade SAD u Beogradu, 2008. posle mitinga “Kosovo je Srbija”. Viši sud u Beogradu u prvostepenoj presudi osudio je četvoricu muškaraca na uslovne kazne zatvora od pet i šest meseci, dok su trojica oslobođena optužbi. “Razočarani smo presudama za paljenje ambasde SAD u Beogradu 2008. Nijedan od optuženih nije osuđen na zatvorsku kaznu, bez obzira na to što je jedna osoba poginula, a materijalna šteta je ogromna“, navodi se u pisanoj izjavi portparola američkog Državnog sekretarijata. “Važno je da se pravdi privedu ne samo oni koji su učestvovali u napadu, već I oni koji su bili na vlasti i naredili povlačenje policije sa punktova u blizini ambasade. Čekamo početak suđenja petorici policajaca. Američka ambasada u Beogradu blisko je sarađivala sa srpskim vlastima u istrazi.  Nastavićemo da na ovom slučaju sarađujemo i sa Vladom Srbije, kao i sa policijom”, piše u odgovoru Stejt Dipartmenta.   
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stejt department: Razočarani smo vestima iz Beograda

Izvor: B92, 16.Nov.2017

Američki Stejt department saopštio je da je razočaran presudama za paljenje ambasade SAD u Beogradu 2008. godine, posle mitinga "Kosovo je Srbija"..."Nijedan od optuženih nije osuđen na zatvorsku kaznu, bez obzira na to što je jedna osoba poginula, a materijalna šteta je ogromna", navodi se u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.