Stefanović: Pitanje srpskih institucija nije tema pregovora

Izvor: Politika, 29.Avg.2011, 19:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Pitanje srpskih institucija nije tema pregovora

BEOGRAD – Šef tima Vlade Srbije u dijalogu s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da pitanje funkcionisanja srpskih institucija na severu Kosova i Metohije neće biti tema predstojeće runde pregovora 2. septembra u Briselu.

Stefanović je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije posle razgovora s evropskim posrednikom u pregovorima Robertom Kuperom rekao da je Kuperu preneo stav da pitanje funkcionisanja srpskih vlasti na severu KiM ne može biti predmet predstojećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << razgovora u Briselu i dodao da je naišao na puno razumevanje za taj stav.

On je naveo da će na dnevnom redu pregovora u Briselu biti pitanja katastra, telekomunikacija i carinskih pečata, i dodao da je moguće da će biti reči i o pitanjima koja se tiču snabdevanja elektricnom energijom i priznavanja diploma.

„Dijalog je jedino naše oružje u politickom smislu da izađemo s problemima i da ostvarimo neku perspektivu,„, rekao je Stefanović i dodao da je sve ostalo „lažna retorika i politikanstvo”.

Kuper je posle Beograda otišao u Prištinu gde će sa predstavnicima kosovskih vlasti sutra razgovarati o dnevnom redu predstojećih pregovora u Briselu.

Beta

objavljeno: 29.08.2011.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.