Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Izjava profesora Džozefa o ubistvu Ivanovića je skandalozna

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je izjava američkog profesora Edvarda P. Džozefa da je ubistvo Olivera Ivanovica "možda ono što je Kosovu bilo potrebno", u svakom smislu skandalozna, te da se nada da takve izjave nemaju podršku zvanične politike SAD.

- Ne mogu da zamislim da neko, a pogotovo univerzitetski profesor može da kaže da iz smrti čoveka može da proistekne nešto dobro. Od 2000. godine do danas na KiM je ubijeno više od 1.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Srba i malo ko je za to odgovarao. Takve izjave ne mogu da doprinesu bezbednosti Srba na KiM, odnosima Srba i Albanaca, kao i stabilnosti u regionu - rekao je Stefanović nakon sastanka sa švajcarkom ministarkom unutrašnjih poslova Simonetom Somarugom.

Ministar je dodao da se nada da će američki profesor imati prilike da nešto više nauči o KiM, te da shvati kakva je realna situacija u kojoj se nalazi srpski narod.

- Jedino tako može da vidi da ovakve izjave mogu da utiču da odnosi dva naroda na KiM budu lošiji - rekao je Stefanović.

Edvard P. Džžozef, svoj stav izneo je u autorskom tekstu koji je pre dva dana preneo Tanjug kada se pojavio na sajtu časopisa "Forin polisi".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

"BEOGRAD DA ODUSTANE OD SEVERA KOSOVA" Nova provokativna izjava američkog profesora koji je već RAZBESNEO Srbe

Izvor: Blic, 24.Jan.2018

Autorski tekst "Ubistvo (Olivera Ivanovića, prim. aut.) bi moglo da bude baš ono što je Kosovu potrebno" Edvarda P. Džozefa juče je izazvao lavinu besa širom zemlje, a profesor Univerziteta u Vašingtonu danas objašnjava da je pod time podrazumevao signal Beogradu da odustane od severa Kosova...U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.