Stefanović: Izjava američnog profesora o ubistvu Ivanovića skandalozna

Izvor: BKTV News, 24.Jan.2018, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Izjava američnog profesora o ubistvu Ivanovića skandalozna

Izjava američkog profesora Edvarda P. DŽozefa da je ubistvo Olivera Ivanovica možda ono što je Kosovu bilo potrebno, je u svakom smislu skandalozna, ocenio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.

Stefanović se nada da takve izjave nemaju podršku zvanične politike SAD.

"Ne mogu da zamislim da neko, a pogotovo univerzitetski profesor može da kaže da iz smrti čoveka može da proistekne nešto dobro. Od 2000. do danas na KiM je ubijeno više od 1000 >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << Srba i malo ko je za to odgovarao. Takve izjave ne mogu da doprinesu bezbednosti Srba na KiM, odnosima Srba i Albanaca, kao i stabilnosti u regionu", rekao je Stefanović nakon sastanka sa švajcarkom ministarkom unutrašnjih poslova Simonetom Somarugom.

Ministar je dodao da se nada da će američki profesor imati prilike da nešto više nauči o KiM, te da shvati kakva je realna situacija u kojoj se nalazi srpski narod.

"Jedino tako može da vidi da ovakve izjave mogu da utiču da odnosi dva naroda na KiM budu lošiji", rekao je Stefanović.

Edvard P. Džozef, svoj stav izneo je u autorskom tekstu koji je pre dva dana preneo Tanjug kada se pojavio na sajtu časopisa Forin polisi.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.