Stefanović: Dokazano je da je pravo jače od lobiranja

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2018, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Dokazano je da je pravo jače od lobiranja

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović ocenio je danas da je odbijanje zahteva Kosova da se učlani u Interpol veliki rezultat Srbije i dodao da je ponosan na sve ljude u tom ministarstvu ali i na ostale državne organe koji su se "lavovski borili" da se to spreči.

U izjavi Radio-televiziji Srbije, Stefanović je zahvalio svima koji su neumorno radili prethodnih meseci i ocenio da je tako dokazano da je pravo jače od lobiranja. ;

"Ovo je bio veliki uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << ali i veliki ispit za Interpol", rekao je Stefanović i zahvalio svim zemljama koje su podržale Srbije i shvatile da bi se eventualnim prijemom Kosova u Interpol politizovao rad te institucije.

Stefanović je rekao da je bilo raznih pokušaja da se omogući prijem Kosova u Interpol, da je čak i određena pauza nakon prvog kruga glasanja da bi zemlje koje podržavaju Srbiju eventualno izašle iz sale, ali da je razlika nakon pauze bila čak i uvećana.

Govoreći o daljoj proceduri, Stefanović je rekao da je zahtev Kosova odbačen i da se o tome ne raspravlja.

"Nakon toga, nastavlja se sa raspravom o aplikacijama drugih zemalja. Glasaće se o tome i onda se nastavlja redovan rad sutra, izbor predsednika Interpola. Videćemo ko će se kandidovati i kako će to sve teći do kraja", rekao je on.

On nije želeo da prejudicira ko bi mogao biti izabran jer je "situacija neizvesna".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.