Standard: Šta zemlje koje nisu priznale Kosovo kažu o razmeni teritorija

Izvor: RTS, 19.Okt.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Standard: Šta zemlje koje nisu priznale Kosovo kažu o razmeni teritorija

Zemlje EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ističu da se rešenje kosovskog pitanja mora naći kroz razgovor pod medijacijom EU, piše bečki "Standard" pozivajući se na stavove koje su za taj dnevnik izneli u ministarstvima spoljnih poslova pet zemalja.
"Teme kao što su razmena teritorija, stanovništva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili slične ideje, koje pripadaju određenim tamnim delovima istorije moraju biti zaključene", istaklo je ministarstvo spoljnih poslova Rumunije na pitanje bečkog Standarda

Ministarstvo naglašava da podržava pronalaženje rešenja putem medijacije EU. 
"Za to je potrebna solidna politička volja, izbegavanje brzih odluka, podsticanje vrednosti multikulturalnih društava u Evropi", ukazuje ministarstvo. 
Navodi se i da treba izbegavati opasne presedane. 
Ministarstvo spoljnih poslova Slovačke podvlači da bi bilo važno da se dosadašnji sporazumi Beograda i Prištine primene. 
Takođe, treba da se omogući dogovor koji podstiče stabilnost u regionu. 
Ministarstvo spoljnih poslova Kipra navodi da ne vidi svrhu da komentariše hipotetečke scenarije, a slično je reagovalo i ministarstvo Španije koje ne želi da preuranjeno ocenjuje rezultate koji nisu ni postignuti.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Razmena teritorija za Rumuniju "tamni deo istorije"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Okt.2018

Zemlje EU koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova ističu da se rešenje kosovskog pitanja mora naći kroz razgovor pod medijacijom EU, piše bečki "Standard", pozivajući se na stavove koje su za taj dnevnik izneli u ministarstvima spoljnih poslova pet zemalja..."Teme kao što...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.