Šta se to dogodilo preko noći pa da Haradinaj kaže NE?

Izvor: B92, 23.Jan.2019, 11:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se to dogodilo preko noći pa da Haradinaj kaže "NE"?

Beograd -- Priština neće ukinuti takse dok Srbija ne prizna nezavisnost Kosova, izjavio je Ramuš Haradinaj posle susreta sa američkim ambasadorom.

Iz Davosa Hašim Tači poručuje da je proces ujedinjenja Mitrovice nezaustavljiv. Predsednik Aleksandar Vučić danas će sa Angelom Merkel razgovarati o Kosovu i Metohiji, kvotama EU za čelik, i o ekonomiji.

O tim temama u Jutarnjem programu TV Prve govorili su Gordana Suša, novinarka, i Ratko Dmitrović, direktor RAS >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << TV. Na pitanje šta se to dogodilo preko noći pa da kosovski premijer kaže odlučno "NE" američkom ambasadoru, a reklo bi se i Trampu, Dmitrović kaže da ako nekome kažete da je predsednik nečega što se smatra jednom od glavnih funkcija u nečemu što je država, pa mu kažetre da je državnik - on onda i počne da se ponaša kao državnik.

"On stvarno misli da jeste. To je kad napravite Frankeštajna pa mu se otme i počne da luta okolo, oni sad imaju taj problem s Kosovom. Čak i Amerikanci koji su stvorili Kosovo zajedno s Nemcima i Britrancima, oni imaju taj problem na nižem personalnom nivou, mada je njihov nazovi problem te vrste rešiv s jednom rečenicom: 'Gospodo, hoćete li da povučemo priznanje? Tog časa je sve završeno", kaže Dmitrović.

On kaže da misli da će u narednih 48 sati takse biti povučene, a najkasnije do petka-subote.

Suša, s druge strane, podseća da i sami političari s Kosova ne skrivaju da njihovu politiku kreiraju SAD. Prema njenim rečima, čitava kriza u komunikaciji i zastoj pregovora su nastali zbog toga što se sve vreme sa srpske strane govori o takozvanoj državi Kosovo. "Oni žele svojim merama da dokažu da su svoja država i na ovaj način to prezentuju", istakla je ona.

Opširnije u VIDEO-prilogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.