Šta će biti sa zidom u Kosovskoj Mitrovici / FOTO

Izvor: B92, 04.Feb.2017, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta će biti sa zidom u Kosovskoj Mitrovici / FOTO

Kosovska Mitrovica -- Potporni zid koji se nalazi u blizini mosta u Kosovskoj Mitrovici biće pomeren i uvučen dva metra prema pešačkoj zoni.

Gradonačelnik Severne Mitrovice Goran Rakić izjavio je na vanrednoj sednici skupštine opštine da će danas početi ograđivanje prostora, a najverovatnije sutra će biti srušen zid kod mosta preko Ibra.

Osim toga, biće postavljeni i čelični "potapajući stubići" u pešačkoj zoni koji će biti pomereni za dva metra od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mosta, ka severu. Stubićima če upravljati daljinskim upravljačima koji će biti uručeni Opštini Kosovska Mitrovica, na severu.

"Daljinski upravljači će biti kod onih zbog kojih su se i vodili ovi teški pregovori, a to su dežurne službe Hitne pomoći, Vatrogasna služba i policija jer će tu biti isključivo pešačka zona" rekao je Rakić.

Rakić je u obraćanju odbornicima rekao da je to ono što je dogovoreno još 8. decembra i da će taj redizajnirani deo nove strukture biti u stvari zaštita pešačke zone u ulici Kralja Petra kako niko ne bi vozilom mogao da uđe u pešačku zonu.

Šta je još rečeno na hitnoj sednici u Mitrovici, pročitajte - OVDE.

U Briselu su u sredu održani na najvišem nivou, prisutni su bili Nikolić, Vučić kao predstavnici Beograda i u ime Prištine kosovski premijer i predsednik Isa Mustafa i Hašim Tači.

Ipak, posle razgovora uz posredstvo visoke predstavnice EU Federike Moderini nije bilo nikakvih izjava, a Dojče vele je objavio da je "atmosfera bila veoma loša" i da nikakvog rezultata nije bilo.

Vučić i Nikolić su nakon toga održali niz sastanaka sa kosovskim Srbima, kao i ambasadorima SAD, Kine i Rusije.

Premijer je u pauzi sastanka s predstavnicima kosovskih Srba u Raškoj u četvrtak rekao da su predstavnici Prištine tokom "teških razgovora" stalno menjali predloge.

"U sat vremena neko četiri puta menja predloge koje posle naše saglasnosti opet menja i kaže - puj pike ne važi", izjavio je premijer.

.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.