Srpski prijatelji obučavaju tzv. KOSOVSKE VOJNIKE: Susedna zemlja nam zabila NOŽ U LEĐA, sprema se HAOS

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2018, 23:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski "prijatelji" obučavaju tzv. KOSOVSKE VOJNIKE: Susedna zemlja nam zabila NOŽ U LEĐA, sprema se HAOS

Na vojnoj akademiji u jednoj susednoj i "prijateljskoj" zemlji obučava se prva generacija albanskih oficira s područja Kosova!

Pitomci pohađaju akademiju u okviru programa razmene.

- Tako će tzv. država Kosovo u junu sledeće godine dobiti prve školovane oficire, jer će ova generacija pitomaca tada diplomirati u nama "prijateljskoj" susednoj zemlji - navodi izvor upućen u dešavanja i dodaje:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
- Vrlo je realno da se oni spremaju kako bi bili deo vojske tzv. republike Kosovo, čije je formiranje više puta najavljivano iz zvanične Prištine. Tako bi Kosovo dobilo vojsku sa diplomiranim oficirima.

Vojnopolitički analitičar Vlade Radulović kaže da se već duže vreme realizuje ideja školovanja, obuke i usavršavanja pojedinih pripadnika Kosovskih bezbednosnih snaga na akademijama i u trening-centrima od Turske i Nemačke, pa sve do nekih država u našem susedstvu.

- Posebno treba da brine činjenica da ovde trenutno više nije reč o svega nekoliko oficira, već o više desetina, a ako uračunamo treninge i usavršavanje, više stotina pripadnika buduće tzv. vojske. Dakle, iz naše perspektive, nema sumnje da bilo kakvo pomaganje i dalje osposobljavanje tih formacija možemo tumačiti kao neprijateljski čin ne samo prema Srbiji, već i prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji - kaže Radulović i dodaje:

- Stvaranje kosovske vojske u formatu u kom se najavljuje unelo bi dodatne tenzije na terenu, što bi u perspektivi moglo da ima ozbiljne posledice po mir i stabilnost.

Podsetimo, privremene prištinske institucije dosad su više puta najavljivale konačno transformisanje Kosovskih bezbednosnih snaga u vojsku Kosova.

Nedavno je i tzv. kosovska skupština brzinski usvojila sva tri vladina predloga zakona o trensformaciji KBS u vojsku. Donoštenjem ovih zakona, parlament je praktično usvojio zakone o osnivanju vojske mimo tzv. kosovkog ustava u pokušaju da vojsku praktično progura na mala vrata.

BONUS VIDEO: Plan nastanka velike Albanije

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.