Srpska lista o poseti lidera SZS Kosovu: Đilas bi da pomogne svojim pajtašima u Prištini

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Mar.2019, 01:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista o poseti lidera SZS Kosovu: Đilas bi da pomogne svojim pajtašima u Prištini

Nakon jučerašnje posete Leposaviću, kako navodi Srpska lista, Ðilas je "prosipao svoju političku demagogiju i iz porte manastira Visoki Dečani".

Srpska lista u saopštenju komentariše posetu jednog od lidera Saveza za Srbiju Dragana Ðilasa Kosovu i Metohiji, navodeći da on "u nameri da pomogne svojim pajtašima u Prištini" provocira i želi da izazove sukobe.

- Ove aveti prošlosti koje sebe predstavljaju borcima za srpske interese nikada se nisu usudili da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << osude uvođenje anticivilizacijskih taksi, hapšenje naših sugrađana, pokušaje otimanja Trepče ili nasilne upade na sever Kosova i Metohije. Nisu osudili jer oni za narod ne brinu, već samo za svoje džepove i kombinacije - navodi Srpska lista u saopštenju.

Kao predstavnici srpskog naroda kojima su Srbi dali 90 odsto svojih glasova javno ih pozivamo da prestanu sa podmetanjem kukavičjih jaja na Kosovu i Metohiji, poručuju iz SL i nabrajaju šta su sve u prethodnih 12 godina uradili na KiM lideri SzS, od obraćanja Međunarodnom sudu pravde do granice na Jarinju i Brnjaku.

Nasuprot takvom činjenju, kako napominju, uvek kada je bilo teško za Srbe na Kosovu i Metohiji, uz njih je bio predsednik Aleksandar Vučić, "kao pravi državnik i ujedinitelj".

- Nakon svake njegove posete mi smo bili složniji i jači. Srpski narod na KiM je predsedniku Vučiću dao nepodeljeno, gotovo jednoglasno poverenje i apelujemo na njega da učini sve da se vreme Đilasa, Jeremića, Tadića, Marka Jakšića i Slaviše Ristića, u kojem smo bili poniženi, obespravljeni i pokradeni, više nikada ne vrati - naveli su u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.