Srpska lista: Uvek ćemo osuđivati sve zločine, ma ko ih počinio

Izvor: RTS, 05.Dec.2019, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Uvek ćemo osuđivati sve zločine, ma ko ih počinio

Srpski narod i Srpska lista (SL) će uvek osuđivati sve zločine ma ko ih počinio i ma koje nacionalnosti da su žrtve, ali sve nas vređa da o navodnim zločinima govore oni koji pred sudovima upravo daju iskaze o monstruoznim zločinima koji su počinjeni i još uvek nekažnjeni i prema Srbima, ali i prema Albancima, za razliku od svih lažnih moralista iz Prištine, koji pričom o zločinima žele da zamagle činjenicu da je kosovsko pravosuđe neosnovanom, sramnom i opasnom presudom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << na velika vrata uveo verbalni delikt za Srbe, na Kosovu i Metohiji navodi se u saopštenju SL.
Srpska lista podseća "Hašima Tačija, Vljoru Čitaku, Bedžeta Pacolija i ostale da oni nikada nisu osudili nijedan zločin nad Srbima, ni ubijanje žetelaca u Starom Grackom, ni ubijanje srpske dece na Bistrici, niti ubijene radnike kopa Belaćevac", navodi se u saopštenju.
Kako se dodaje, kad već "govore o pomirenju, a sa druge strane nisu osudili ni govor mržnje i laži koje je izrekao Halit Berani 2004. godine uz albanske medije, a čime je pokrenuto etničko čišćenje Srba u Martovskom pogromu".
U saopštenju se napominje da Srpska lista podseća javnost da "je još 2017. godine grupa srpskih nevladinih organizacija podnela tužbu zbog izjave Dauta Haradinaja da 'Srba neće biti na Kosovu', ali sud u vezi sa tom tužbom nije preuzeo nijednu aktivnost, a kamoli osudio".
Sud, kako se navod, nije preuzeo nijednu aktivnost ni protiv Fljore Brovine kada je za skupštinskom govornicom lažno optuživala Srbe za silovanja i pri tom kao dokaz koristila foto-snimke iz porno filmova, ili kada do dan danas nema odgovora na pitanje ko je odgovoran za prebijanje srpskih poslanika, ministara i gradonačelnika u Kosovskoj Mitrovici 26. marta.
U saopštenju se ističe da to "što su u Prištini spremni da Srbe stave u geto, prebijaju, zlostavljaju, hapse, proteruju i ponižavaju u nadi da će slomiti slobodarski duh našeg naroda samo utire put podelama i sukobima, zato javno pozivamo međunarodne predstavnike da reaguju i onemoguće ovo institucionalno nasilje".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Srpski narod i Srpska lista osudiće svaki zločin ma ko ga počinio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2019

Srpska lista poručila je u današnjem saopštenju koje je dostavila medijima da će srpski narod i SL uvek osuđivati sve zločine ma ko ih počinio i ma koje nacionalnosti da su žrtve, za razliku od svih lažnih moralista iz Prištine, koji pričom o zločinima žele da zamagle činjenicu da je kosovsko...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.