Srpska lista: Saradnja GI SDP sa Srpskom listom demaskirala Radu Trajković

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Sep.2019, 13:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska lista: Saradnja GI SDP sa Srpskom listom demaskirala Radu Trajković

Srpska lista poručila je danas da je saradnja nekadašnjih stranačkih kolega Olivera Ivanovića iz Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) sa Srpskom listom "demaskirala predsednicu Evropskog pokreta Srba sa Kosova Radu Trajković" i ocenila da je svaki pokušaj da se onemogući stvaranje jedinstvenog političkog fronta Srba na Kosovu, "rad na štetu građana".

"Okupljanje srpskih političkih snaga na Кosovu i Metohiji je uslov fizičkog opstanka našeg >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << naroda, a svaki pokušaj da se onemogući stvaranje jedinstvenog srpskog političkog fronta je rad na štetu građana, i Rada Trajković to zna, ali ipak to čini", piše u saopštenju Srpske liste.

Ova lista je ocenila i da "ako je iko mesecima unazad zloupotrebljavao ime Olivera Ivanovića" da je to Rada Trajković.

"Sada je, uostalom, i jasno zašto su Rada Trajković i njeni saradnici svoju malu interesnu grupu nazvali 'Sloboda' - zato što su oslobođeni od svake odgovornosti, pristojnosti i morala", piše u saopštenju.

Rada Trajković je izjavila juče za portal "Kosovo onlajn" da "izlazak Gi SDP koji je osnovao Oliver Ivanović na izbore zajedno sa Srpskom listom umnogome menja političku scenu zato što je zloupotrebljeno ime Olivera Ivanovića". Ona je govoreći o izlasku SDP na Srpskoj listi dodala da "joj je žao zbog toga jer se time ne postiže jedinstvo Srba.

"Suštinski mislim da je glavni cilj bio zatvoriti prostorije iz kojih je (Oliver Ivanović) radio i bavio se politikom, zatvoriti kuću iz koje je otišao na poslednji put, gde smo se okupljali i gde nam je bilo polazište nečega što je bilo političko promovisanje neslaganja sa Srpskom listom i njenim funkcionisanjem na prostoru Kosova i Metohije", kazala je Trajković.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.