Srbin povređen u Zubinom Potoku o akciji ROSU

Izvor: RTS, 28.Maj.2019, 14:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin povređen u Zubinom Potoku o akciji ROSU

Radenko Milovanović iz Zubinog Potoka, povređen tokom jutrošnje akcije kosovske policije u tom mestu, kaže da su pripadnici jedinica ROSU pucali na njih, upadali u kuće i maltretirali žene i decu.
"Jurili su me i pucali na mene, skočio sam sa tri-četiri metra i povredio nogu, on je došao do mene i nastavio da puca na mene. Bili su maskirani, imali su fantomke i bili su pod punom ratnom opremom", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je Milovanović, koji je zajedno sa povređenim Bobanom Janićijevićem zbrinut u Kliničko-bolničkom centru Kosovska Mitrovica.

"Jednostavno, ratno stanje... Sve su uništili. Mi smo goloruki bili, niko na njih nije pucao, kako smo se povlačili i postavljali prepreke da ne mogu da prođu, oni su sve rušili i palili. Ulazili su u kuće, maltretirali žene i decu", ispričao je Milovanović.
On je dodao da su pripadnici ROSU tukli sve koji nisu mogli da pobegnu, a sedam lica je odvedeno.
"Došli su sa magistralnog puta do kuća i krenuli da pucaju. On je došao mene da ubije", rekao je Milovanović.
Milovanović je prilikom napada jedinica ROSU zadobio zatvorene povrede desne potkolenice, a Janićijević otvorene povrede leve potkolenice.
Načelnik Ortopedije Kliničko-bolničkog centra Kosovska Mitrovica Dragiša Milović rekao je da su dva pacijenta zadobila povrede donjih ekstremiteta, da su hirurški i ortopedski obrađeni i trenutno su van životne opasnosti.
U Kliničko-bolnički centar Kosovska Mitrovica primljen je i ruski državljanin, radnik UNMIK administracije Mihail Krasnošćenko (1956) i gluvonemi Razvigor Cvetnić (1953), sa ozbiljnim povredama glave. 
Direktor KBC Kosovska Mitrovica Milan Ivanović rekao je da Krasnošćenko ima teške telesne povrede koje su posledica udaraca kundacima u glavu, a glava mu je, kako je kazao, udarena i u auto. 
"Ima frakturu zigomatične jabučne kosti i frakturu maksilarne kosti, kao i hematom infraorbitalni. Stabilan je i komlikacije nisu isključene, ali očekujemo pozitivno lečenje", rekao je Ivanović.
Cvetnić je, prema rečima direktora KBC Kosovska Mitrovica, brutalno pretučen kundacima dok je kupovao hleb.
"On ima povrede jabučnih kostiju, kontuziju lica i glave, hematom infraorbitalni. Kada je pao, čak je i gažen. Sada je u intenzivnoj jedinici i stabilan je", dodao je Ivanović. 
Povređene je obišao zamenik direktora Kancelarije za KiM Damjan Jović koji je konstatovao da se čak ni u afričkim zemljama, zahvaćenim građanskim ratovima, ne dešava da se brutalno prebijaju službenici UN, diplomatski predstavnici stranih država, u ovom slučaju jedne od najmoćnijih država sveta. 
Povređene je obišao i predsednik Srpske liste Goran Rakić, koji je izjavio da pokušavaju da saznaju gde se nalazi sedmoro građana Zubinog Potoka koji su brutalno pretučeni i odvedeni u nepoznatom pravcu.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

POVREĐENI SRBIN ZA "NOVOSTI": Maltretirali su žene i decu, jedan od pripadnika ROSU hteo je da me ubije! (FOTO)

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2019

Radenko Milovanović, jedan od povređenih Srba iz sela Varage u Zubinom Potoku otkrio je za naš list kako su se nasilnički i bahato ponašali pripadnici ROSU Radenko Milovanović, jedan od povređenih Srba iz sela Varage u Zubinom Potoku otkrio je za naš list kako su se nasilnički...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.