Srbin osumnjičen za ratni zločin, određen pritvor od 30 dana

Izvor: B92, 23.Okt.2019, 18:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin osumnjičen za ratni zločin, određen pritvor od 30 dana

Posebno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor Srbinu N. A.

On se sumnjiči da je u saizvršilaštvu navodno počinio krivično delo ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

U saopštenju suda, prenosi prištinska Gazeta Expres, se navodi da je Sud procenio da je osnovan zahtev tužilaštva za određivanjem pritvora N. A.

Sud je utvrdio da postoje zakonski razlozi za određivanje pritvora, jer postoji osnovana sumnja da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je okrivljeni počinio krivično delo za koje se sumnjiči. Optuženi N. A. je takođe državljanin Srbije i živi van Kosova, odnosno u gradu Nišu u Republici Srbiji i postoji realni rizik od bekstva “, piše u izjavi suda.

N. A. je uhapšen danas, a sumnja se da je počinio ratni zločin protiv civilnog stanovništva 21. maja 1999. u prištinskom naselju Emšir.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Priština: Srbinu osumnjičenom za ratni zločin određen jednomesečni pritvor

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Okt.2019

Specijalno odeljenje Osnovnog suda u Prištini odredilo je jednomesečni pritvor državljaninu Srbije Nenadu Arsiću zbog sumnje da je tokom sukoba na Kosovu počinio ratni zločin, preneo je danas portal Kosovo onlajn...Sud je u obrazloženju odluke ocenio da je zahtev Specijalnog tužilaštva Kosova...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.