Srbija da obriše KiM iz Ustava ili da mi ucrtamo trećinu

Izvor: B92, 12.Maj.2017, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija da obriše KiM iz Ustava ili da mi ucrtamo trećinu"

Priština -- Ramuš Haradinaj rekao je da bi Srbija trebalo da izbriše KiM iz Ustava, a da će u suprotnom Kosovo recipročno "ucrtati trećinu srpske zemlje na svoju mapu".

Lider opozicione Alijanse za budućnost Kosova je u emisiji "Rokum rol" na TV Rokum, rekao da Srbija ima agendu da se "ruga Kosovo" u i da bi trebalo reći Evropskoj uniji, a posebno SAD, da "Albanci nisu narod sa kojim neko može da se poigrava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da mu se ruga".

Kako kaže, deo te agende jeste i njegov boravak u pritvoru francuskih vlasti.

"Na ovu temu Evropa ne radi ništa. Zahvalan sam Berlinu, koji je imao jasan stav u vezi mog slučaja, ali kada je u pitanju Brisel, ovo nije fer, jer se na Balkanu EU vidi kao strana koja ne može uveriti stranke da donesu teške odluke. Trebalo bi da reaguje Amerika i da Srbiji pokaže njeno mesto", naveo je Haradinaj, koji je bivši predsednik kosovske vlade.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.