Srbi sprečili postavljanje policijskih objekata u Mitrovici

Izvor: Vesti-online.com, 09.Apr.2012, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi sprečili postavljanje policijskih objekata u Mitrovici

Nekoliko stotina Srba iz severnog dela Kosovske Mitrovice sprečilo je danas oko 13 sati pripadnike Kosovske policijske službe da postave tri kontrolne kućice u multietničkom naselju Tri solitera.

Kućice su dovezene iz južnog dela grada, a cilj je bio da se pored svakog solitera postavi jedna stražarska kućica u kome bi bili pripadnici KPS.

U tom naselju u severnom delu Mitrovice u nedelju ujutro ubijen je Albanac Seljver Haradinaj i ranjeno njegovo dvoje dece >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kada su im napadači podmetnuli eksploziv na prozor.

Policajci su uspeli danas da postave samo jednu kućicu, ali su je građani prevrnuli, polomili stakla na njoj. Ostala dva objekta policajci su odvezli nazad.

Istovremeno sa okupljanjem Srba, okupili su se i Albanci iz pravca sela Suvi Do, gde je sinoć pretučen jedan Srbin. Albanci su se okupili i u južnom delu grada.

Situacija je bila napeta, ali nije bilo incidenata. Oko 13.45 razišli su se građani na obe strane.

Potpredsednik Zajednice srpskih opština i naselja na Kosovu Metohiji Marko Jakšić izjavio je danas Srni da je protest Srba zbog postavljanja policijskih kontrolnih punktova u naselju Tri solitera u severnom delu Kosovske Mitrovice opravdan, jer ne prihvataju kosovsku policiju koja dolazi iz južnoj dela grada.

"Nemamo ništa protiv da kontrolne punktove u blizini solitera drže kosovski policajci iz severne stanice, ali nećemo prihvatiti da dolaze policajci iz južnog dela Kosovske Mitrovice", rekao je Jakšić.

Jakšić kaže da Srbi ne traže da policija iz stanice u severnom delu Kosovske Mitrovice sprovodi red i mir u južnom delu grada, već da kontrolišu bezbednost u naselju Tri solitera.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.