Srbi obeležili Zadušnice na groblju u južnom delu Kosovske Mitrovice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Jun.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi obeležili Zadušnice na groblju u južnom delu Kosovske Mitrovice

Nekoliko stotina Srba posetilo je na letnje, Duhovske zadušnice, pravoslavno groblje u južnom delu Kosovske Mitrovice, na kojem je više od 80 posto spomenika uništeno.

Srbi su do groblja došli organizovano, autobusima i bez pratnje Kosovske policijske službe, prenela je TV Most.

Ovaj dan je posvećen molitvama za umrle rođake i prijatelje.

"Bitno je da ih se i danas setimo, da ih pomenemo u molitvi, da počivaju u miru iako ovde vidimo da ne počivaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u miru. Spomenici su srušeni, groblje oskrnavljeno i srušeno. To nas ne raduje, ali s verom u Boga nadamo se da će oni ovde imati svoj spokoj i mir", rekao je jerej Nenad Stojanović.

Iako je obećano, na pravoslavnom groblju u južnoj Kosovkoj Mitrovici ni nakon dvadeset godina nijedan spomenik nije obnovljen, a jedino je kapela renovirana.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.