Protesti na Kosovu u petak u podne!

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protesti na Kosovu u petak u podne!

Predsednik Srpske liste Goran Rakić kazao je da Srbi na Kosovu "neće ostati nemi posmatrači" posle odluke Prištine da poveća takse na uvoz robe iz centralne Srbije.

Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

On je najavio da će tim povodom sutra na više lokacija održati mirne proteste.

Protesti će početi sutra u podne.

Rakić je novinarima posle sastanka s predsednikom Srbije Alekandrom Vučićem u Beogradu rekao da će Srbi s Kosova pozvati >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << predstavnike međunarodne zajednice da utiču na Prištinu da povuče odluku o povećanju taksi.

Pripadnici ROSU na tri minuta od Severne Mitrovice!

"To je katastrofalna i pogubna odluka za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Tražićemo da odluka bude povučena a ako se to ne desi, nastavićemo od utorka organizaciju protesta u drugačijem obliku. Nećemo dozvoliti da naša deca sutra nemaju osnovne životne namirnice", kazao je Rakić.

On je dodao da će kosovski Srbi u utorak odlučiti "šta i kako dalje".

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić rekao je da Srbi s Kosova nemaju razloga za strah.

Haradinaj: Porez ukidamo kada Srbija PRIZNA Kosovo!

"Cela Srbija je solidarna, nećemo dozvoliti da albanski teroristi ostvare cilj. Srbi na Kosovu i Metohiji imaju našu punu podršku i razumevanje da se na miran, gandijevski način brane svoju slobodu, svoja ognjišta i opstanak", kazao je Đurić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.