Srbi na KiM osumnjičeni za špijunažu pušteni na slobodu

Izvor: RTS, 12.Jul.2019, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbi na KiM osumnjičeni za špijunažu pušteni na slobodu

Trajan Trajković i Boban Dajić, koje je kosovska policija privela pod optužbom za špijunažu, pušteni su na slobodu.
Prema pisanju portala Kallxo, kancelarija tužilaštva u Gnjilanu tvrdi da su oni pokušali da u Beograd pošalju dokumenta o pojedinim srpskim opštinskim zvaničnicima.
Nakon hapšenja, Kancelarija za KiM je saopštila da je reč o direktorima OŠ "Mladen Marković" iz Vitine >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i Tehniške škole u Vrbovcu Dalibora Dajića. Kancelarija je osudila hapšenje i zahtevala reakciju međunarodnih institucija.
Kako je navedeno, Srbima na KiM mora biti garantovano pravo na obrazovanje.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTK: Oslobođeni Srbi uhapšeni na Beloj zemlji

Izvor: B92, 12.Jul.2019

Trajan Trajković i Boban Dajić koje je privela Policija Kosova na prelazu Bela zemlja, oslobođeni su danas potvrđeno je za RTK2 iz Policije Kosova...Inače, Kancelarija tužioca u Gnjilanu tvrdi da su dvojica uhapšenih Srba, osumnjičena za špijunažu, pokušala da Beogradu pošalju dokumenta...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.