Sporazum Beograda i Prištine je odavno gotov, u Srbiji su problem proruske snage

Izvor: Vesti-online.com, 20.Jun.2018, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Sporazum Beograda i Prištine je odavno gotov, u Srbiji su problem proruske snage"

Politički analitičar Škeljezen Maljići izjavio je da je konačni sporazum o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine već dve godine konsolidovan i na papiru.

On je dodao da Srbija sada pokušava da u zadnjem trenutku nešto promeni i dobije.

- Naravno da ima pitanja koja treba promeniti. Srbija pokušava da u poslednjem trenutku nešto dobije - kazao je Maljići u emisiji prištinske televizije Klan Kosova, i dodao da se sporazum može izmeniti samo u nijansama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />
On je rekao da je u Prištini stvoren utisak da nije ništa postignuto i da dijalog nije dao rezultate.

- Ja mislim da je suprotno. Zašto se sada govori o kraju dijaloga, zato što imamo tehničke sporazume koji se ostvaruju - kazao je Maljići.

Prema njegovim rečima, konačni sporazum spreman je već dve godine.

- Vrlo smo blizu rešenja. Srbija ima drugi problem, proruske snage. Oni pokušavaju da ruše ceo proces, na svim nivoima, svaki deo dijaloga i sporazume koji su postignuti - tvrdi Maljići.

Prethodno je kosovski predsednik Hašim Tači rekao da će na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem razmotriti ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujućeg sporazuma Prištine i Beograda.

- Potvrdili smo učešće na sastanku u Briselu, naše ekipe će se susresti narednih dana, dok će susret predsednika biti u nedelju. Imaćemo stalne kontakte s našim međunarodnim prijateljima, kako bismo imali bolju koordinaciju - rekao je Tači novinarima.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.