Spontano okupljanje, Simić kaže – Srbi će braniti državu

Izvor: B92, 17.Mar.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Spontano okupljanje, Simić kaže – Srbi će braniti državu"

U Kosovskoj Mitrovici, povodom nereda u Beogradu tokom demonstracija, Mitrovčani su se spontano okupili, spremni da krenu u glavni grad, tvrdi Tanjug.

Oni su se okupili kako bi, kako kaže potpredsednik Srpske liste Igor Simić, ukoliko je potrebno branili državne institucije.

"Na današnji dan kada srpski narod na Kosovu i Metohiji obeležava 15 godina od stradanja u pogromu albanskih ekstremista 2004. godine uništavajući sve srpsko pred sobom, danas, i sinoć, imali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo prilike da vidimo da petokolonaši u Beogradu pokušavaju da unište institucije Srbije i pokušavaju da okupiraju legitimnu i legalnu vlast, da preotmu vlast od naroda zarad sopstvenih džepova i sopstvenih interesa"”, rekao je Simić

On dodaje da Srbi sa Kosova i Metohije već 20 godina znaju kako se brane i štite institucije Republike Srbije i Srbija i ističe da su spremni da Srbiju brane i u Beogradu ako je potrebno.

“Spremni smo ako je potrebno da branimo Srbiju od onih koji je doživljavaju kao mesto gde mogu da uzmu novca koliko im je potrebno, a da ih apsolutno nije briga za običan narod”, navodi.

Pozvao je sve Srbe širom centralne Srbije da ne nasedaju na provokacije “petokolonaša - Ðilasa, Jeremića, Obradovića” i istakao da je potrebno da svi u državi budu jedinstveni više nego ikada kako neprijateljima ne bi dali,kako kaže, povoda da se raduju zbog onoga što se dešava u Beogradu.

Simić ističe da raduje to što je najveći broj - 95 odsto građana centralne Srbije, pre svega Beograda, ali i ostalih gradova, kao i ovde u Kosovskoj Mitrovici “te proteste koje organizuju milioneri apsolutno ignorisao i nije želeo da im da nikakav legitimitet”.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.