Skupština Kosova u petak o specijalnom sudu?

Izvor: B92, 27.Jul.2015, 21:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova u petak o specijalnom sudu?

Skupština Kosova bi trebalo da najverovatnije u petak, na vanrednoj sednici, razmotri predlog amandmana o formiranju specijalnog suda za zločine OVK.

"Postoji velika verovatnoća da će u petak na vanrednoj sednici , koju će sazvati premijer Isa Mustafa, biti razmotren predlog amandmana 24 na Ustav Kosova kojim bi se obezbedila ustavna osnova za donošenje Zakona o specijalnom sudu za zločine bivših oficira OVK, a na osnovu rezolucije SE",nezvanično saznaje Agencija Beta među >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslanicima Skupštine Kosova.

Izvori navode da bi u naredna dva dana premijer Mustafa mogao zatražiti da se sazove vanredna sednica o specijalnom sudu.

Izvori su kazali da je predviđeno da premijer zatraži vanrednu sednicu i da se ona održi u petak, čime bi se poštovao rok koji su Kosovu za usvajanje amandmana dali predstavnici međunarodne zajednice.

Koha ditore je danas ođavila da je jedna zvaničnica Ambasade SAD na Kosovu danas razgovarala s premijerom Isom Mustafom i njegovim prvim zamenikom Hašimom Tačijem o osnivanju Specijalnog suda.

Na današnjoj sednici Predsedništva Skupštine Kosova pitanje sazivanja sednice o Specijalnom sudu nije bilo na dnevnom redu.

Potpredsednik Skupštine Đavit Haljiti je posle sednice kojom je predsedavao ostavio mogućnost za održavanje vanredne sednice navodeći da će održati sednicu predsedništva ukoliko vlada dostavi predlog amandmana na razmatranje.

Šef poslaničke grupe DPK Adem Grabovci je za prištinske medije izjavio da se ozbiljno radilo sa poslanicima te stranke koji su glasovima protiv onemogućili usvajanje amandmana. Grabovci je dodao da očekuje da će na sednici biti obezbeđena dvotrećinska većina za prihvatanje amandmana na Ustav.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Kosova u petak o specijalnom sudu

Izvor: Akter, 27.Jul.2015

Skupština Kosova bi trebalo da najverovatnije u petak, na vanrednoj sednici, razmotri predlog amandmana na Ustav Kosova kojim bi se obezbedila osnova za donošenje Zakona o formiranju specijalnog suda za zločine bivših oficira Oslobodilačke vojske Kosova.."Postoji velika verovatnoća da će u petak...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.