Skupština Kosova na dnevnom redu nema Specijalni sud

Izvor: N1 televizija, 21.Jan.2018, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova na dnevnom redu nema Specijalni sud

U pozivu za sutrašnju sednicu Predsedništva Skupštine Kosova nema tačke o inicijativi 43 poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmotrio predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda.

Na dnevnom redu objavljenom na sajtu Skupštine Kosova, pored usvajanja zapisnika su pripreme za narednu sednicu i predlog dnevnog reda sledeće sednice kosovskog parlamenta.

Prema predloženom dnevnom redu, na narednoj sednici Skupštine Kosova pored nezavršenihpitanja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << na prošloj sednici poslanici treba da razmatraju interpelaciju u vezi s događajem kada je zamenik premijera i ministar Dardan Gaši pucao u vazduh na proslavi koju je organizovao zamenik kosovskog premijera Fatmi Ljimaj zato što je oslobođen optužbi za korupciju, kada je bio ministar za infrastrukturu.

Takođe, razmatraće se i Nacrt zakona o pravima maloletnika i nacrt zakona o unutrašnjoj kontroli javnih finansija.

Na dnevnom redu naredne sednice biće i prvo razmatranje Nacrta zakona o sprečavanju sukoba interesa u vršenju javne funkcije, Nacrta zakona o tretiranju bespravne gradnje, Nacrta zakona o izmeni i dopuni Zakona o Kosovskoj agenciji za privatizaciju, kao i Nacrta zakona o azilu.

Na sednici će se razmotriti i godišnji izveštaj Regulativnog autoriteta za elektronske i poštanske komunikacije za 2016, godišnji izveštaj Agencije za statistiku Kosova za 2016, razmatranje Strategije za energiju Republike Kosova za 2017-2026.

Skupština treba da izabere jednog kandidata za neizvršnog člana Odbora Centralne banke Kosova i pet zamenika ombudsmana Kosova.

Sednice Predsedništva Skupštine Kosova tri puta do sada zbog nedostatka kvoruma nisu održane.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Specijalni sud nije na dnevnom redu Skupštine Kosova

Izvor: Blic, 22.Jan.2018, 08:23

Na dnevnom redu sednice Predsedništva Skupštine Kosova, koja će se održati danas, nema tačke o inicijativi 43 poslanika za sazivanje vanredne sednice na kojoj bi se razmotrao predlog zakona o ukidanju Specijalnog suda...Kako je objavljeno na sajtu Skupštine Kosova, na dnevnom redu su usvajanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.