Izvor: RTS, 21.Jul.2020, 15:27

Skender Hiseni i zvanično koordinator Prištine u dijalogu sa Beogradom

Funckioner Demokratskog saveza Kosova Skender Hiseni imenovan je za prištinskog koordinatora u dijalogu sa Beogradom, potvrđeno je iz kosovske vlade.
"Na osnovu platforme za dijalog sa Beogradom, u znak podrške kosovskoj vladi od 1. jula 2020. godine, u cilju organizovanja i koordinacije institucionalnih i međunarodnih procesa, premijer Avdulah Hoti imenovao je Skendera Hisenija za državnog koordinatora za dijalog", saopšteno je iz kancelarije premijera.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
Hiseni je tokom tehničkih razgovora u Beču (pre jednostranog proglašenja nezavisnosti) bio portparol prištinske grupe "jedinstva", a od 2008. do 2010. ministar spoljnih poslova.
Od 2014. do 2017. bio je ministar unutrašnjih poslova u vladi na čelu sa Isom Mustafom.
Kosovski premijer Avdulah Hoti najavio je da će u četvrtak biti nastavljen dijalog u Briselu i da će Prištinu predstavljati koordinator.
 
 
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skender Hiseni koordinator Kosova za dijalog sa Srbijom

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Jul.2020

Premijer Kosova Avdullah Hoti (Avdulah) imenovao je Skendera Hisenija (Hyseni) za državnog koordinatora za dijalog sa Srbijom. Hiseni je u ranijim vladama bio ministar unutrašnjih te spoljnih poslova, i ministar kulture. Dolazi iz partije na vlasti - Demokratskog saveza Kosova. Bio je član delegacije...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Hiseni koordinator Prištine u dijalogu sa Beogradom

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2020

BEOGRAD - Funkcioner Demokratskog saveza Kosova Skender Hiseni imenovan je za koordinatora Prištine u dijalogu sa Beogradom, koji bi trebao biti nastavljen u četvrtak, 23. jula, u Briselu, potvrđeno je iz vlade samoproglašenog Kosova.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.